Cartofi taranesti cu carnati afumati

de Rahela Velicu in Porc, 7 Feb 2018 | 4421 vizualizari

 

O mancare gustoasa special pentru cei ce sunt in criza de timp. 

 

INGREDIENTE

  • 2 carnati afumati
  • 3 cartofi mari
  • 1 ardei kapia
  • 2 cepe mari
  • 70 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu carnati afumati:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem focul.

Ceapa si ardeiul le taiem julien si le punem la calit in ulei incins pentru 3-4 minute. Adaugam carnatii taiati rondele si lasam 12-15 minute la calit impreuna cu ceapa si ardeiul. Adaugam sare, piper si ardei boia dupa gust.

Adaugam si cartofii si mai lasam 10 -15  minute pe foc, amestecam usor sa nu se rupa prea mult cartofii. Presaram patrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

Amestecati in tigaie cu o lingura de lemn pentru a nu se sfarama cartofii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc